De airco installateur voor een airco in elke ruimte in uw bedrijfspand of huis

Is het in de zomer al snel te warm en in de winter te koud in uw huis, op kantoor of in uw winkel? Een goede airco installeren biedt de uitkomst. U profiteert van een optimale klimaatbeheersing gedurende het hele jaar met een airco.. Met de keuze uit vele modellen en de optie om deze zichtbaar of uit het zicht te installeren, bieden wij voor elke ruimte in uw bedrijf of huis een passende oplossing.

Welk koelvermogen heb ik nodig?

Het koelvermogen van een airco wordt in kW of BTU uitgedrukt.
Op onze site worden alle vermogens in kW weergegeven (1kW is 3410BTU).
Om het benodigde vermogen te berekenen kijken we naar de inhoud van de ruimte in m³ en de isolatiewaarde. Afhankelijk van de isolatiewaarde wordt er gerekend met 30(goed geïsoleerd),40(matig geïsoleerd) of 50(slecht geïsoleerd) watt per m³.

Voorbeeld:
Een slaapkamer van 50m³ met een plat dak en enkel glas:
Bij een plat dak en enkel glas kunnen we er vanuit gaan dat de ruimte slecht geïsoleerd is en dus rekenen met 50watt/m³.

50m³x50 watt = 2500 watt oftewel 2,5kW

Meer dan alleen verkoelen

Wie dacht dat een Single Split airco alleen zorgt voor verkoeling heeft het mis. Een Single Split airco kan namelijk ook verwarmen!

In de wintermaanden kun je de meeste airconditioning systemen ook gebruiken als verwarming. Geen zorgen, het zorgt niet voor een torenhoge energierekening. Een Single Split airco is namelijk een energiezuinig systeem dat energie efficiënt omzet in warmte.